Mustang – terasest suitsutuskast

Mustang – terasest suitsutuskast

19.90 sis.KM

Suitsutuskasti põhja puistata 0,5-1L suitsulaaste olenevalt kasti suurusest ja tooraine hulgast. Kalale saad kauni kuldse värvi lisades laastudele 2-3 tükki suhkrut.
Erineva maitse annab näiteks lepa- või õunapuu suits. Üldiselt võib suitsutada enamike lehtpuudega, kuid parim on ikkagi lepp.

Seejärel aseta laastude kohale rasvakogumispann ja siis restid. Kui on 1 kuni 2 kala, siis kasuta vaid ühte resti.
Kui on soov liha suitsutada, siis sobivad hästi läbikasvanud sealiha tükid, mis on eelnevalt soolatud.

Sulge suitsutuskasti kaas. Kasti põhja kuumenedes on kastis 100-120 C.
Optimaalne temperatuur liha suitsetamiseks on 40-80°C ja aeg 2-5 tundi, kala puhul on temperatuur kohe kõrge 100-120°C ja suitsutusaeg lühem. Kala suitsutamisel peab suitsukast olema enne kasutamist kuum – vastasel korral muutub niiske suits tõrvaks ning kala saab kibeda kõrvalmaitse. Kuumutada tuleks ikkagi ja ainult kuumakindlal alusel. Sobib täiesti tavaline söegrill, gaasigrill või spetsiaalne teisaldatav alus, millesse tehakse lõke. Kasti ei soovita jätta järelvalveta, et kalu mitte üle küpsetada.

Kala suitsutamise puhul võib jätta ka kasti kaane irvakile, et ei läheks liiga kuumaks ning kala ei kuivaks ära. 1kg-se kala suitsutamiseks kulub ca 40 minutit, räimede suitsutamiseks kulub ca 20 minutit.

Saadavus: Laos Tootekood: MUS263590 Kategooria:

Veebipoe hinnad võivad erineda kaupluse hindadest!